Home | Witte Pomeriaan: ontdek deze geweldige hond (uitgebreid artikel)

Witte Pomeriaan: ontdek deze geweldige hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Pomeriaan staat bekend als een hond met een goudbruine vacht, machtige manen en van een klein formaat. Hierdoor heeft hij een erg indrukwekkende verschijning die hoofden op straat nog wel eens laat draaien omdat ze nog iets langer willen kijken naar dit prachtige hondje.

Dit ras bestond al voor onze jaartelling, dus het is eigenlijk een wonder dat hij vandaag de dag nog bestaat. Het beeld dat de meeste mensen van de Pomeriaan hebben, klopt echter niet helemaal.

Hij heeft vaak wel een bruine vacht, maar deze kan ook in allerlei andere kleuren hebben. Zo heb je bijvoorbeeld ook een witte Pomeriaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Verschillende kleuren Pomeriaan

De vacht van de Pomeriaan kan verschillende kleuren hebben. De kleur die het meest bekend is, is dus bruin, maar andere kleuren die ook regelmatig voorkomen zijn grijs, zwart of wolfsgrijs, crème, crème-sable, oranje-sable, black and tan, champagne, oranje, bont en dus ook wit.

Wat opvallend is voor de Pomeriaan, is dat hij altijd maar één kleur in zijn vacht heeft. Je zult dus nooit een Pomeriaan tegenkomen die vlekken heeft of die bijvoorbeeld wit en bruin van kleur is.

Waar sommige hondenrassen nog wel eens een Urajiro hebben, heeft de Pomeriaan dit dus ook niet. Bij een Urajiro heeft het dier een witte borst, witte snuit en zijn de plekken bij zijn buik, de binnenkant van zijn poten en de onderkant van zijn staart ook wit.

Het kan echter wel zo zijn dat de dijbenen en de buik iets lichter van kleur zijn, maar bij een witte Pomeriaan gaat dat dus niet. Er kunnen ook verdunningen van de bovengenoemde kleuren voorkomen. De kleur merle is verboden om mee te fokken omdat het voor gezondheidsproblemen kan zorgen zoals doofheid en blindheid.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De witte Pomeriaan

Een witte Pomeriaan zie je niet heel erg vaak en dat is eigenlijk zonde, want het is een hele mooie variant van dit ras. Hij is over zijn hele lichaam wit van kleur en heeft geen afwijkingen of andere tinten in de vacht.

Zoveel verschillende tinten wit komen namelijk niet voor. Bij een witte Pomeriaan moet het haar zuiver wit zijn. Er mag dus geen zweem van geel voorkomen, wat bij de oren wel eens het geval is.

Als je op zoek bent naar een witte Pomeriaan, kun je het beste contact opnemen met een rasvereniging. In Nederland heb je bijvoorbeeld de Nederlandse Keeshonden Club. Zij houden zich bezig met de gezondheid van dit ras in ons land en hierbij hebben ze ook contact met verschillende fokkers.

Als iemand van hen dus een witte Pomeriaan heeft waar hij wel eens mee fokt, is dit bekend bij de vereniging. Wanneer je contact met de vereniging opneemt, kunnen zij jou in contact brengen met de fokker met een witte Pomeriaan. Zo wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om een witte Pom puppy te vinden.

Het verschil tussen een witte Pomeriaan en de andere kleuren

Zit er dan ook verschil tussen de witte Pomeriaan en de andere Pomerianen? Nou nee, behalve de kleur eigenlijk niet. Het enige verschil is dus dat de witte Pomeriaan wit van kleur is en dat de andere honden van dit ras een andere kleur hebben. Verder zijn de karakters van de honden gewoon hetzelfde en kosten ze allemaal even veel geld.

Als je kiest voor een grotere Keeshond zoals de middenslag Keeshond en de grote Keeshond dan kunnen deze wel duurder zijn als ze een witte vacht hebben. Dat komt omdat deze soorten Keeshonden met een witte vacht zeldzaam zijn.

De verzorging van de witte vacht

Uiteraard is het hartstikke belangrijk om de mooie witte vacht van de Pomeriaan goed te verzorgen. Zo’n witte vacht is mooi, maar praktisch is het niet. Als je hond vies is, zie je dat meteen. Dat staat niet zo mooi en nog belangrijker: voor het beestje is het niet fijn. Het is daarom belangrijk dat je je witte Pomeriaan regelmatig wast.

Aan de ene kant is zo’n witte vacht ook handig, want dan zie je meteen als hij toe is aan een wasbeurt. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot je hond vies is en kun je hem ook al eerder wassen als dat nodig is.

Wassen

Als je dan je Pomeriaan gaat wassen, kun je dit het beste onder de douche doen. Je moet het water op kamertemperatuur zetten en een goede hondenshampoo gebruiken die ook echt doordringt tot op de huid.

Over het algemeen vinden Pomerianen het niet heel fijn om gewassen te worden, maar ze maken er ook geen drama van. Met zo’n dikke vacht kan het alleen wel even duren voor hij weer helemaal droog is.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Borstelen

Naast een wasbeurt van tijd tot tijd is het ook erg belangrijk dat je je Pomeriaan minstens één keer in de week borstelt. Dankzij zijn dikke vacht en lange haren kan hij al snel last krijgen van klitten. Dit doet pijn als deze er niet uit worden geborsteld.

Je kunt het beste een speciale honden borstel gebruiken. Een normale borstel kan niet zo goed de onderlaag van de vacht borstelen. Borstel je hond wel buiten, want zo voorkom je dat je hele huis onder de hondenharen komt te zitten.

Checken

In zo’n lange vacht blijft van alles hangen, vooral wanneer jullie buiten zijn wezen wandelen of wanneer je Pomeriaan buiten heeft gespeeld.

Gelukkig valt het bij een witte vacht redelijk goed op wanneer er blaadjes, takjes of insecten in zijn blijven hangen, maar het is wel belangrijk om nog altijd even goed te checken of de vacht van je Pomeriaan wel helemaal schoon is.

Een doffe vacht

De vacht van de Pomeriaan hoort er mooi uit te zien en te glanzen. Als dat niet het geval is en hij ziet er dof uit, kun je het beste even naar de dierenarts gaan.

Een doffe vacht kan er namelijk op wijzen dat je Pom ziek is of last heeft van een bepaalde aandoening. Dit uit zich namelijk vaak op de vacht waardoor deze minder mooi gaat stralen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload