Home | Dit is belangrijk als je een volwassen Pomeriaan in huis hebt

Dit is belangrijk als je een volwassen Pomeriaan in huis hebt

⏱ Leestijd: 4 minuten

Hondjes zijn natuurlijk erg schattig wanneer ze nog kleine puppy’s zijn en bij de Pomeriaan is dat al helemaal zo. Dit kleine hondje met een dikke vacht en haren die alle kanten op staan verovert met gemak het hart van vele mensen. Hoe leuk een puppy echter ook is, ooit wordt deze natuurlijk ook groot. Gelukkig is de Pomeriaan dan nog net zo schattig en als je hem goed hebt getraind misschien alleen nog maar leuker om te hebben. Je leest hier alles over een volwassen Pomeriaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Het karakter van de volwassen Pomeriaan

Dwergkeeshondjes, zoals de Pomeriaan ook wel wordt genoemd, zijn heel levendig en vinden het heerlijk om te bewegen. Ze vinden het dan ook erg fijn om samen met hun baasje te wandelen. Niet alleen omdat ze dan hun beweging krijgen, maar ook wel een beetje om de show te stelen. Het zijn namelijk trotse honden en lopen met een geheven hoofd naast je. Het zijn dus echte showhondjes!

Blaffen

Houd er wel rekening mee dat dit ras graag de baas speelt en dat hij hierbij soms vergeet dat het een klein hondje is. Een Pom durft het wel aan om een andere hond uit te dagen, ook als die een stuk groter is. Hij zal dan ook flink blaffen. Vroeger werd dit ras vooral gebruikt als waakhond, waardoor ze nog steeds een waakhond instinct. Hierdoor kunnen ze ook thuis gaan blaffen als er iemand aanbelt. Daarom is het belangrijk dat je al vroeg in zijn leven de hond aanleert om niet te veel en onnodig te blaffen.

Waakzaam en oplettend

Omdat de Pomeriaan vroeger veel werd gebruikt als waakhond, is hij nog altijd oplettend en waakzaam. Dat is niet het enige, want hij heeft nog meer eigenschappen. Het is een hele aanhankelijke hond. Ze kunnen goed aanvoelen hoe hun baasje zich voelt. Dat komt omdat het een hele intelligente hond is en ook emotioneel intelligent is. Ze bieden graag troost als je het nodig hebt en doen ook vrolijk mee wanneer het baasje zich goed voelt. Hierdoor is het de ideale gezelschapshond, want ze zullen je nooit in de steek laten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk van de volwassen Pomeriaan

Een Pom kun je herkennen aan zijn formaat en zijn vacht. Het is namelijk een kleine hond met een grote vacht. De schofthoogte van een Pomeriaan reu is ongeveer hetzelfde als die van een teefje. Beide honden worden tussen de 18 centimeter en de 22 centimeter groot. Soms zijn ze groter, maar kleiner dan 18 centimeter zijn ze niet. De staart is niet zo lang en krult mee over de rug.

De poten zijn middelmatig lang, recht en stevig. Om er voor te zorgen dat de hond goed kan springen, zijn de achterpootjes een klein beetje gebogen. De voetjes zijn klein en rond en hebben gewelfde tenen. Het is het beste als de Pom tussen de twee kilo en de drie kilo weegt. Hij mag niet minder dan 1,5 kilo wegen, maar ook niet meer dan 3 kilo.

De gezondheid van de volwassen Pomeriaan

De Pomeriaan is een kleine hond en het grote voordeel van kleine hondjes is dat deze over het algemeen een hoge levensverwachting hebben. Bij dit ras is dat gelukkig ook zo, want gemiddeld wordt een Dwergkeeshondje tussen de twaalf jaar en de zestien jaar oud. Als je je Pomeriaan goed verzorgt, kun je als het goed is heel lang genieten van je trouwe viervoeter.

Beweging

Beweging is erg belangrijk voor dit ras. Hij heeft dan wel veel beweging nodig, maar houd er wel rekening mee dat het een kleine hond is en dat hij geen lange wandelingen kan maken. Verder vindt de Pom het ook leuk om met andere huisdieren of mensen te spelen. Het is belangrijk dat je hier goed op let, want anders kan je hond zich gaan vervelen. Wanneer een Pomeriaan zich verveelt, kan hij vervelend gedrag laten zien. Als hij veel met andere honden speelt, leert hij hoe hij met hen om moet gaan en zal hij dus ook niet snel agressief worden als jullie andere honden tegenkomen tijdens het wandelen.

Aandoeningen

Elk ras heeft last van een bepaald aantal aandoeningen en ziektes die vaak voorkomen en de Pomeriaan dus ook. Het zijn kleine hondjes die kleine pootjes hebben en deze kunnen helaas snel breken. Let dus goed op dat er niemand, vooral met kindjes, op een pootje gaat staan. Verder kan een Pom snel last krijgen van patella luxatie oftewel een losse knieschijf. Dit is een probleem dat je vaker bij kleine hondenrassen ziet. Meestal worden ze niet geboren met een losse knieschijf, maar hebben ze er aanleg voor waardoor dit probleem na een paar jaar op kan spelen.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De verzorging van de volwassen Pomeriaan

De lange vacht van de Pomeriaan is mooi, maar heeft ook verzorging nodig. Deze moet één keer per week geborsteld en gekamd worden. Bij puppy’s kun je dit het beste elke dag doen. De Pom heeft een dubbele vacht. Dat wil zeggen dat hij een lange, rechte bovenvacht heeft en een korte, dikke en wollige vacht die je goed moet verzorgen. Als dat niet goed gebeurt, kan de huid onder de vacht niet goed ademen.

Voeding

Een ander belangrijk onderdeel van de verzorging is voeding. Je kunt kiezen voor natte en droge voeding, zolang je goed kijkt of er genoeg voedingswaarden in zit. Vooral als je nog een kleine pup hebt, zijn de juiste vitamines belangrijk om goed te kunnen groeien. Het wordt uiteindelijk geen grote hond, maar als hij in deze periode de cruciale voedingswaardes mist, is dat niet goed voor zijn gezondheid. Uiteraard mag je je hond af en toe wel belonen op een snoepje, maar wel met mate.

Het is belangrijk om voedsel van de beste kwaliteit te geven en steeds beetje bij beetje. Dat komt omdat dit ras liever aan hun eten knabbelt dan twee keer per dag een grotere maaltijd te eten. Ook is het belangrijk dat ze de juiste hoeveelheid voeding krijgen en genoeg beweging, anders kunnen ze te zwaar worden. Obesitas kan er voor zorgen dat het leven met een paar jaar wordt verkort, dus let hier goed op.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload