Home | Pomeriaan uit Rusland halen.. goed idee of beter niet?

Pomeriaan uit Rusland halen.. goed idee of beter niet?

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Pomeriaan, een prachtige, wollige en kleine viervoeter waar veel mensen veel plezier aan kunnen beleven. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een gezinshond, maar ook voor bijvoorbeeld hondenshows.

Ben jij op zoek naar een Pomeriaan pup met goede papieren en een goede fokhistorie, maar weet je niet waar je die het beste kunt krijgen? Dan hebben wij in dit artikel daar alle antwoorden op: denk er eens over na om zo’n pup uit Rusland te halen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

De fokindustrie van een Pomeriaan in Rusland

Het lijkt op eerste oogopslag een rare combinatie: een eerlijke stamboom in combinatie met een corrupt regime. Toch is het helemaal niet zo gek: Rusland heeft een hele hoop hondenshows en scoort vaak goed in kampioenschappen als het gaat om zuivere rashonden.

Bovendien is de Nederlandse media vaak negatief over Rusland, waar dat niet altijd terecht is: Rusland heeft een cultuur die behoorlijk dicht bij de Europese cultuur ligt en er zijn een aantal hele rijke mensen die graag kleine hondjes zoals de Pomeriaan, de Chihuahua en andere kleine honden houden.

Voordelen van het halen van een Pomeriaan pup uit Rusland

Laten we eerlijk zijn, Rusland heeft potentieel een aantal schimmige fokkers en het is niet altijd makkelijk om een eerlijk bedrijfje te vinden. Toch is het niet onmogelijk en heeft Rusland ook hele goede fokkers. Hier de voordelen van het halen van een Pomeriaan pup uit Rusland:

Enorm goede fokkers in Rusland

Er zitten echt wel hele goede fokkers in Rusland: het zijn vaak leveranciers van honden voor de allerrijksten. Rusland heeft veel olie en er zijn veel mensen in vooral de grote steden Moskou en Sint-Petersburg waar rijke mensen wonen die echte rashonden erg op prijs stellen.

Goede stambomen uit Rusland

Fokkers uit Rusland leveren altijd honden met de juiste papieren. Er zijn een aantal gerenommeerde en bekende fokkers die fokken met hele goede stambomen, soms zelfs beter dan die wij in Nederland hebben. Een goede reden om de Pomeriaan uit Rusland te halen is simpelweg omdat er een betere genenpool  is in het oosten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Fokkers reizen soms honderden kilometers

In Nederland zijn er maar weinig mensen die raszuiverheid écht heel belangrijk vinden. Er zijn maar weinig mensen die naar Antwerpen of Düsseldorf zouden rijden om een Pomeriaan te laten dekken. Russen doen dat echter wel: het is heel normaal om afstanden af te leggen van 1000 kilometer naar een stad verderop.

Het is een makkelijke redenatie: mensen die zoveel over hebben om de stamboom van een Pomeriaan zuiver te houden, moeten wel te vertrouwen zijn.

Landen zoals Thailand, Amerika…

Laten we ook eerlijk zijn, in landen waar veel andere Pomeriaan pups vandaan komen zoals Thailand en Amerika kunnen er ook veel schimmige bedrijfjes zijn. Rusland zal op veel punten beter scoren dan deze landen: in Amerika zijn er nauwelijks regels over het fokken met rashonden en veel fokkers hebben geen geweten.

Het is Amerika waar veel enorm ongezonde hondenrassen vandaan komen.

Russische fokkers voldoen aan eisen

Ook voor fokkers in Rusland die handelen met Nederland is het verplicht om de beestjes in te enten tegen hondsdolheid (rabiës) en de andere inentingsregels. Zo moet er worden ingeënt bij 6 weken, 8 weken en 12 weken tegen Parvo, hondenziekte en leverziekte.

De hondjes zijn gechipt als ze naar Nederland komen en al een aantal keren ontwormd en behandeld tegen vlooien en teken.

Nadelen van het halen van een Pomeriaan pup uit Rusland

Het is heel makkelijk om gelijk met vingers te wijzen naar Rusland en te zeggen dat het een ‘slecht’ land is. Toch is het heel anders als je er eens zou kijken. Er zijn natuurlijk wat nadelen, maar die wegen niet altijd op tegen de voordelen.

Fokkers kunnen schimmig zijn

Het is natuurlijk mogelijk dat je net een foute fokker vindt in Rusland en daar veel geld betaald voor een hondje dat erg ongezond is. De kans is echter niet groter of kleiner dan dat je zo’n foute fokker vindt via Marktplaats in Nederland of binnen Europa. Het is goed om de reviews te lezen van andere Pomeriaan importeurs van Nederland en Europa om te kijken of de fokker waar jij contact mee hebt, eerlijk is.

De problemen door de sancties

Doordat het conflict tussen Rusland en Oekraïne begon in 2022, werden er sancties ingesteld tussen Rusland en het Westen. De sancties gaan echter niet zo ver dat ook de hondenindustrie werd geraakt: pups kunnen gewoon nog worden geëxporteerd. Het nadeel is hier dat de vervoerslijnen naar Europa wel wat zijn veranderd en mogelijke nadelen zijn de problemen bij het vinden van de exportroutes.

Papierwerk is een heel gedoe

Het is soms moeilijk om papierwerk te doen met Russische bedrijven: alles gaat immers in het Cyrillisch daar. Toch zijn er bedrijven die als tussenpersoon werken: deze bedrijven helpen met de documenten en papieren en zorgen ervoor dat de honden bij jou thuiskomen.

Deze bedrijven zorgen ervoor dat jouw hond met een dierenpaspoort en een officiële stamboom aankomt in Nederland.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Wel of niet een Pomeriaan uit Rusland halen

Als je een goede importeur kan vinden, is het helemaal niet zo’n groot risico om 1500 tot 3000 euro te betalen voor een Pomeriaan pup. Met een goed bedrijf worden alle papieren geregeld. Op het moment dat het beest bij jou thuiskomt, heeft de Pomeriaan een Nederlands of Europees dierenpaspoort. Het wordt lastiger om helemaal zelf een Pomeriaan uit Rusland te halen, maar het is ook niet onmogelijk.

Het blijft een gok

Het is een gok om een Pomeriaan te kopen in het algemeen en hetzelfde geldt voor Rusland. Zelfs als een Pomeriaan goed is ingeënt en alle voorzorgsmaatregelen zijn gedaan, kan het beestje ziek worden van erfelijke aandoeningen.

Het is immers een rashond en rashonden kunnen nu eenmaal bezwijken aan het feit dat ze een rashond zijn.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload