Home | Pomeriaan soorten en kruisingen.. welke zijn er?

Pomeriaan soorten en kruisingen.. welke zijn er?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Pomeriaan is maar een klein beestje. Binnen het ras zelf bestaan er geen ondersoorten maar je hebt natuurlijk wel de gewone Keeshond die een paar maten groter is dan zijn kleine broertje.

De karakters van beide honden komen aardig overeen maar houd er altijd rekening mee dat er wel wat verschillen tussen kunnen zitten. Kleine hondjes zijn nu eenmaal vaak wat feller dan grotere exemplaren maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen leuke hondjes voor jou bij kunnen zitten.

Een groot voordeel van een wat kleinere hond is dat deze ook goed op een appartement gehouden kan worden of in een wat kleiner huis. De hond zal nog altijd voldoende beweging nodig hebben, maar past simpelweg ook als je kleinbehuisd bent.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Mogelijke kruisingen met de Pomeriaan

Er wordt zeker voor gekozen de Pomeriaan te kruisen met andere hondenrassen. Dit betreft veelal kleine rassen hoewel er tevens gekozen wordt voor kruisingen met een iets grotere hond zoals bijvoorbeeld een Husky. De volgende kruisingen met een Pomeriaan kun je allemaal aantreffen.

 • Pomeriaan X Boomer;
 • Pomeriaan X Maltezer;
 • Pomeriaan X Husky;
 • Pomeriaan X Chihuahua;
 • Pomeriaan X Jack Russell;
 • Pomeriaan X Shih Tzu.

Hoe de kruising er precies uit komt te zien en wat voor karakter deze heeft, is altijd even afwachten. De hond kan precies op een van de twee ouders lijken maar vaak is het een mengelmoesje, hetgeen de hond er overigens echt niet minder leuk om maakt.

Zelfs binnen een nestje kunnen bij een kruising al verschillende hondjes voorkomen dus het is belangrijk dat je altijd eerst mag gaan kijken om kennis te maken en te ontdekken hoe de hondjes eruit zien. Bij een goede fokker ben je altijd welkom en kan deze je reeds meer over de hondjes in kwestie vertellen.

Een kruising kan bewust worden gefokt maar soms gebeurt dit ook per ongeluk. Wie weet levert dit wel een geweldig maatje en huisgenootje voor jou op. We gaan op een aantal van deze kruisingen wat verder in zodat je weet wat voor hondje je kunt verwachten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Pomeriaan X Boomer

Een Boomer is reeds een kruising tussen verschillende soorten kleine hondjes. Als je ervoor kiest een kruising tussen een Pomeriaan en een Boomer aan te schaffen, kan dit betekenen dat je een leuke mengeling van allerlei soorten hondjes hebt. Mede afhankelijk van wat voor rassen erin de Boomer aanwezig zijn, zal het uiterlijk bepaald worden.

Zit daar bijvoorbeeld voor een groot deel een Maltezer in, dan kan je hondje zomaar wit worden of witte accenten hebben. De Pomeriaan is langharig en een Boomer is dat doorgaans ook.

De kruising zal dit ook zijn en heeft een goede en regelmatige vachtverzorging nodig. De kruising kan allerlei kleuren hebben zoals bruin, zwart, roodbruin, wit en tevens bont worden.

Speels en bijzonder actief hondje

De kruising is een actief en intelligent hondje dat bijzonder speels is. Op zijn tijd knuffelen en schoothangen hoort er natuurlijk bij maar de hond wil ook graag spelletjes doen, veel rennen en samen met het baasje lange wandelingen maken.

De kruising zal een gevoelig hondje opleveren dat goed gesocialiseerd kan worden, mits dit met zachte hand en op consequente wijze gebeurt. De hond wil niets liever dan samen met zijn baasje zijn, is loyaal en kan een beetje afstandelijk reageren naar vreemden maar dat kan met een goede socialisatie snel opgelost worden.

Zorg altijd voor voldoende beweging (behendigheidsparcoursen lopen zal de hond erg leuk vinden) maar geef ook geestelijke uitdaging zodat je hondje zich niet snel zal gaan vervelen.

Pomeriaan X Maltezer

Een Maltezer is een klein, aanhankelijk hondje dat bijzonder trouw en loyaal is naar zijn baasje en het liefste de hele dag bij je is. Als je voor een kruising met een Pomeriaan kiest, is de kans bijzonder groot dat dit ook een heel aanhankelijk hondje wordt dat erg veel van knuffelen houdt.

Het hondje kan prima gehouden worden op een appartement of in een kleiner huis, maar je dient er dan wel voor te zorgen dat het toch voldoende beweging krijgt.

De hond zal graag actief bezig zijn maar als deze net wat meer naar de Maltezer neigt, zal een poosje lekker op schoot zitten zeker tot een van zijn favoriete bezigheden behoren. De hond kan prima als gezinshond maar is ook geschikt voor wat oudere mensen die een lief maatje zoeken.

Uiterlijk van de kruising

De kruising zal niet groot zijn, zeg maar gerust klein, maar heeft een groot en warm hart en wil met veel mensen vrienden en andere dieren vriendjes zijn. De hond kan een bonte vacht krijgen met verschillende kleuren zoals zwart, roodbruin, bruin en wit. Volledig wit is tevens mogelijk, mocht de Maltezer dominant zijn.

De hond krijgt een lange vacht die zeer regelmatig geborsteld moet worden. Ga ook met je hondje naar de trimsalon zodat zijn vachtje netjes in orde gebracht kan worden en dit niet te lang wordt.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Pomeriaan X Husky

Wanneer een Pomeriaan met een Husky wordt gekruist, zal het resultaat zeker wat groter zijn dan een raszuivere Pomeriaan. Deze hond zal erg actief zijn en graag veel willen ondernemen, samen met zijn baasje. Dit is een hond die je het beste zo vroeg mogelijk kunt socialiseren zodat hij goed met mensen en andere dieren om kan gaan.

De Husky is een echte werkhond dus veel stilzitten is er niet bij. De Pomeriaan speelt enorm graag, heeft veel energie en houdt van wandelen en rennen dus een combinatie van beide rassen levert een bijzonder energieke hond op. Deze hond is intelligent en zal graag veel spelletjes doen. Voldoende variatie is daarbij tevens noodzakelijk zodat je hond zich niet te snel verveelt.

Uiterlijk van de kruising

Het uiterlijk van de kruising zal vooral bepaald worden door het ras dat het meest dominant is. De hond zal zeker langharig zijn maar de vacht kan allerlei kleuren hebben zoals wit, grijs en zwart. Deze kleuren kunnen een effen hond opleveren maar tevens een bont exemplaar.

De vacht heeft veel verzorging nodig en regelmatig borstelen wordt zeker aangeraden, met name als de hond in de rui is. Met wat geluk krijgt je kruising de bijzondere blauwe ogen van de Husky maar dat is natuurlijk altijd even afwachten.

Dit is altijd het geval bij een kruising, want deze hoeft niet steeds hetzelfde resultaat op te leveren en zelfs binnen een nestje kunnen de pups al verschillend zijn, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Ga altijd naar een betrouwbare fokker om kennis te maken met de pups en vraag om meer informatie zodat je weet wat voor hondje je in huis haalt.

Pomeriaan X Shiba Inu

De kruising tussen een Pomeriaan en een Shiba Inu staat bekend onder de naam PomShi. Het zijn twee totaal verschillende hondenrassen als je naar het karakter kijkt, maar ze lijken qua uiterlijk wel op elkaar. Beide ouderrassen hebben een lange, donzige vacht en de snuit van beide honden lijkt op een vosje.

De kruising zal een langharige vacht hebben en het wordt een vrij kleine hond. Daar waar de Shiba Inu een wat meer afstandelijke hond is, is de Pomeriaan juist erg sociaal dus met een beetje geluk is je kruising dat ook.

Het is belangrijk deze kruising zo jong mogelijk te socialiseren en mee op training te nemen, zodat je er een lieve, trouwe en gehoorzame hond aan hebt. Een goede vachtverzorging is overigens wel noodzakelijk bij deze kruising om klitten en vervilting tegen te gaan. Deze kruising is erg populair.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

 • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload