Home | Een Pomeriaan puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Pomeriaan puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 6 minuten

Het kopen van een Pomeriaan doe je natuurlijk niet zomaar even. Er komen namelijk een hoop dingen bij kijken waar je misschien nog niet aan had gedacht, maar die wel handig zijn om te weten.

Zo betaal je bijvoorbeeld voor elk ras ongeveer een ander bedrag en de Pomeriaan is een populair ras, waardoor het ook een redelijk dure hond is. Er zijn ook nog verschillende plekken waar je een pup kunt kopen.

Daarnaast heb je een hond als het goed is voor een langere tijd en is het belangrijk dat je alle middelen hebt om hem goed te kunnen onderhouden. Je moet natuurlijk wel goed voor je hond zorgen! Je leest hier alles dat je moet weten over het kopen van een Pomeriaan puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Zoveel betaal je minimaal voor een Pomeriaan

Hoeveel je precies betaalt voor je Pomeriaan ligt aan de plek waar je hem koopt. Een Pomeriaan is een redelijk dure hond. Je betaalt minstens €1500,- voor een puppy. Als je rond dit bedrag zit of net iets erboven, dan koop je waarschijnlijk je puppy bij een thuisfokker.

Dit gaat meestal via Facebook of Marktplaats. Hier is in principe niks mis mee, maar het is wel belangrijk dat je goed oplet of de verkoper wel te vertrouwen is. Je weet namelijk niet altijd met wie je te maken hebt en of de fokker wel de juiste intenties heeft.

Er zijn helaas nog altijd genoeg handelaren die zieke puppy’s fokken zodat ze veel geld kunnen verdienen. De fokker geeft dan niets om de gezondheid van de dieren en zal je ook zeker niet vertellen dat ze ziek zijn. Vervolgens bestaat de kans dat jij je hond veel te snel al in moet laten slapen.

Daarnaast is het ook wel verdacht als een fokker zijn puppy voor zo weinig geld weg verkoopt, want het is een redelijk laag bedrag en je kunt makkelijk meer vragen voor een Pomeriaan pup.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van een puppy Pomeriaan kopen bij een thuisfokker is dus dat je niet zoveel geld betaalt. Bovendien heeft hij meestal een veel ruimer aanbod waardoor je waarschijnlijk ook minder lang op een puppy hoeft te wachten.

De reden dat je minder geld hoeft te betalen voor een Pomeriaan bij een thuisfokker is omdat hij waarschijnlijk niet aangesloten is bij een rasvereniging.

Dat houdt in dat hij geen lidgeld hoeft te betalen, geen gezondheidsonderzoeken hoeft te laten doen en geen DNA profielen en stambomen aan hoeft te vragen. Bovendien hebben de teven bij een thuisfokker meestal vaker een nestje, soms wel elk half jaar. Dat is bij een erkende fokker niet toegestaan omdat het niet goed is voor de gezondheid van het teefje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel betaal je maximaal voor een Pomeriaan

€1500,- is relatief gezien al best veel geld voor een rashond, maar de maximale prijs voor deze hond ligt nog een stuk hoger. Je betaalt namelijk maximaal €3000,- voor een gezonde puppy. Je koopt hem waarschijnlijk niet online maar via een erkende fokker.

Kom je ergens anders een fokker tegen die meer geld vraagt voor een Pomeriaan? Dan kun je beter verder kijken, want dat is echt veel te veel geld. Het nadeel van het kopen van een puppy Pomeriaan via een erkende fokker is dus dat je veel geld betaalt. Bovendien is er meestal een wachtlijst, waardoor je dan redelijk lang moet wachten tot je een puppy mee naar huis kunt nemen.

De voordelen van een erkende fokker

Het lijkt misschien niet zo, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen van het kopen van een Pomeriaan bij een erkende fokker. Het heeft het ook een hoop voordelen om een puppy te kopen via een erkende fokker.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zeker weet dat je een gezonde pup koopt, voor zover je dat tenminste kan weten. Helemaal zeker weten doe je het namelijk nooit, want er kan van alles gebeuren. De fokker heeft wel de stambomen van de ouders van het nestje helemaal uitgepluisd om er zeker van te zijn dat de puppy’s zo gezond mogelijk zijn.

Een erkende fokker gaat dan ook heel zorgvuldig te werk en heeft veel ervaring in het fokken van de Pomeriaan. Het fokken van honden kost veel tijd, geld en energie. Dat is dan ook de grootste reden dat je de hoofdprijs voor een pup betaalt bij een erkende fokker.

Ze moeten namelijk niet alleen voor hun Pomerianen zorgen, maar ze moeten hen ook regelmatig laten testen. Er wordt bij zulke tests gekeken naar erfelijke afwijkingen en soms doen ze mee aan shows om hun honden te toetsen.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een juiste fokker

Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een fokker die goede bedoelingen heeft. Ten eerste moet je veel vragen aan de verkoper stellen. Wanneer hij ze allemaal zonder moeite kan beantwoorden en erg open is over zijn manier van fokken, dan is dat een goed teken.

Een fokker met de goede bedoelingen kan je namelijk alles vertellen over zijn manier van fokken en over zijn Pomerianen. Sterker nog, hij vertelt hier ook graag over want dit ras is echt zijn passie! Als je vragen stelt en de verkoper geeft geen of ontwijkende antwoorden, is dat dus geen goed teken.

Het is nog beter wanneer hij ook vragen terug stelt aan jou. Als hij namelijk echt om zijn honden geeft, dan wil hij er uiteraard ook zeker van zijn dat ze op een goede plek terecht komen. Ze verkopen hun honden echt niet zomaar aan iedereen.

Daarnaast heeft een goede fokker ook alle papieren die belangrijk zijn om te hebben, zoals gezondheidsverklaringen en een paspoort. Let verder ook op de advertentie en wat hier in staat geschreven.

Broodfokkers zetten er namelijk dingen in die de koper graag wil lezen, bijvoorbeeld dat een pup goed met kinderen om kan gaan, dat ze bij een dierenarts zijn geweest en dat ze gezondheidsverklaringen hebben. Wees dus kritisch en ga niet blind op de advertentie af.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Deze kosten mag je niet vergeten

Heel leuk, zo’n puppy kopen, maar dan zijn er natuurlijk nog een hoop andere dingen die je moet doen. Meteen bij de aanschaf van de hond komen er al direct ook nog andere kosten kijken. Als je je pup graag wil laten inenten en registreren, kost dit ook nog zo’n €50,-.

Om te voorkomen dat je viervoeter later ook weer een eigen nestje krijgt krijgt, kun je kiezen voor een sterilisatie of castratie. Een sterilisatie kost gemiddeld rond de €350,- en een castratie kost meestal zo’n €200,-.

Daarnaast is het aan te raden om met jouw Pomeriaan op puppytraining te gaan. Hier leert jouw hond hoe hij zich moet gedragen en dat hij zijn baasje moet gehoorzamen. Zo’n training kost gemiddeld rond de €150,-. Tot slot moet je natuurlijk ook nog wat spullen kopen voor je Pomeriaan.

Zo heeft hij een bench en een mand nodig om in te slapen, een riem voor het uitlaten, bakjes om uit te drinken en te eten en ook wat speeltjes om mee te spelen.

De rest van zijn leven

Dan zijn er ook nog kosten die elke keer weer terug blijven keren, zolang je Pomeriaan leeft. Zo moet je natuurlijk altijd genoeg voer hebben om hem eten te kunnen geven. Ook snoepjes voor je hond zijn geen overbodige luxe. Dat is niet alleen fijn voor je Pom, maar ook erg handig wanneer je hem iets nieuws wil leren.

Dit ras is erg slim en de snoepjes kun je goed gebruiken als je hem leuke trucjes aan wil leren. Ook zullen de spullen zoals de mand en de speeltjes van je Pomeriaan verslijten en moet je dus van tijd tot tijd nieuwe kopen, zoals de slaapmand, de speeltjes of de riem.

Tot slot moet je met je huisdier ook regelmatig naar de dierenarts. Het is sowieso het beste om elk jaar langs te gaan voor een check up en dit kost natuurlijk geld. Helaas is een Pomeriaan vatbaar voor bepaalde aandoeningen zoals een tracheale instorting en dit kan wel verzorgd worden, maar dat is erg duur.

Wees er dus altijd zeker van dat je een Pomeriaan kunt onderhouden voordat je er eentje koopt. Vergeet ook niet dat het hebben van een hond veel tijd kost, en dat hij veel aandacht nodig heeft.

Je huis voorbereiden

Als je dan eindelijk een juiste verkoper hebt gevonden en je hebt je Pomeriaan uitgekozen, dan is het tijd om je huis voor te gaan bereiden. Vooral als je nog nooit eerder een hond als huisdier hebt gehad is dit erg belangrijk, want er zijn een hoop dingen die je moet doen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Je weet namelijk niet altijd wat je kunt verwachten als je voor het eerst een hond koopt.

Gevaarlijke spullen

Wellicht zijn er wel wat dingen in je huis die gevaarlijk zijn voor de hond. Door deze dingen te verwijderen, kan je hond ook niet het risico lopen in om gevaar te komen. Je kunt het beste je woning bekijken op de ooghoogte van je Pomeriaan om te voorkomen dat je loszittende kabels of andere scherpe voorwerpen over het hoofd ziet.

Je komt dan waarschijnlijk nog wel wat andere dingen tegen die je beter op kunt bergen.

De trap blokkeren

Daarnaast is het ook belangrijk dat je de trap blokkeert, want een jonge Pomeriaan mag nog niet op de trap lopen. Hij kan er dan namelijk af vallen en iets breken, maar bovendien is ook niet goed voor zijn lichaam.

Zorg er dus voor dat de trap geblokkeerd is. Ook vindt je Pomeriaan het heerlijk om je sloffen, schoenen of andere spullen kapot te bijten. Ruim deze dus ook op, zodat hij hier niet bij kan.

Een schoon huis

Net als peuters en kleuters doen puppy’s ook wel eens iets dat niet mag. Door training en opvoeding leer je je hond hoe hij zich moet gedragen, maar je hebt hier zelf ook invloed op. Wat je soms wel eens in de film ziet, namelijk dat een puppy de slof van zijn baasje helemaal kapot heeft gebeten, kan natuurlijk echt gebeuren.

Als je dus niet wil dat jouw Pomeriaan je schoenen kapot kauwt of verstopt, moet je ervoor zorgen dat hij ook niet bij je schoenen kan komen. Om er voor te zorgen dat hij niet een glas of een vaas omver zwiept met zijn staart, moet je er dus zelf ook voor zorgen dat dit niet mogelijk is.

Bij een schoon huis moet je ook denken aan stekkerdozen en losse kabels. Deze voorwerpen kunnen namelijk best wel gevaarlijk zijn voor je Pomeriaan, maar hij heeft dit zelf niet in de gaten. Een schoon huis lokt dus minder makkelijk uit tot baldadigheid. Als je zelf netjes bent, heeft je Pomeriaan ook minder kans om een puinhoop van je huis te maken.

Dit doe je niet alleen voor de veiligheid en de gezondheid je hond, maar vooral voor jezelf. Hij kan namelijk ook je persoonlijke spullen kapot maken. Je pup zal niet in de gaten hebben dat deze soms een emotionele waarde hebben voor jou.

De tuin voorbereiden

Bij een schoon en opgeruimd huis hoort ook een schone tuin. Je puppy zal het namelijk heerlijk vinden om hier te spelen, dus zorg ervoor dat deze ook klaar is voor de komst van je Pomeriaan. Zorg er daarnaast ook voor dat het niet mogelijk is dat je hond uit de tuin ontsnapt.

Verder moet je tuin ook vrij zijn van gevaarlijke spullen. Dit hoeven niet eens per se altijd giftige middelen te zijn, maar het kan ook om kinderspeelgoed of een opblaasbaar zwembad gaan. Bereid je tuin dus zo goed mogelijk voor op de komst van je nieuwe pup. Het moet namelijk een veilige leef- en speelomgeving zijn.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload