Home | Prijs Pomeriaan: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

Prijs Pomeriaan: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een nieuwe hond doe je natuurlijk niet eventjes en een Pomeriaan al helemaal niet, want het is een heel duur ras.

Daarnaast komt er ook nog een hoop kijken bij het kopen van een hond. Denk hierbij aan extra kosten waar je misschien nog niet bij stil had gestaan, maar die wel nodig zijn.

Als je een Pomeriaan wil kopen, moet je er dus zeker van zijn dat je het financieel gezien aan kunt. Je moet namelijk ook goed voor je Pom zorgen! Je leest hier alles dat je moet weten over de prijs van een Pomeriaan en waar je verder ook nog rekening mee moet houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Dit is de minimale prijs van een Pomeriaan

Hoeveel je minimaal betaalt voor een Pomeriaan hangt af van de plek waar je hem koopt. Zo kun je een hond via Marktplaats kopen, maar je kunt ook naar een fokker gaan. Via Marktplaats betaal je meestal de laagste prijs.

Dat komt omdat de fokker dan niet aan is gesloten bij een rasvereniging en dus ook niet aan bepaalde eisen moet voldoen. Hierdoor kost een Pomeriaan puppy zo’n €1500,-.

In principe is er niets mis met het kopen van een Pom via Marktplaats, maar je moet wel zeker weten dat je de verkoper de juiste intenties heeft. Er zijn namelijk genoeg handelaren die niets geven om de gezondheid van hun honden. Ze fokken zoveel mogelijk en verzwijgen het als de honden ziek zijn.

Uiteindelijk zit jij dan met een zieke Pomeriaan en moet je hem misschien na een jaar alweer in laten slapen. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kan het ook verdacht zijn als een verkoper weinig vraagt voor zijn pup, want er zijn genoeg mensen die er meer voor zullen betalen.

Voor- en nadelen van Marktplaats

Het grote voordeel van je Pomeriaan kopen via Marktplaats is dus dat je er relatief gezien minder voor betaalt. Bovendien is er op Marktplaats een ruimer aanbod waardoor de kans dat jij al snel een Pomeriaan in huis hebt een stuk groter is. Dat is natuurlijk heel fijn voor jou.

De reden dat je via Marktplaats minder geld hoeft te betalen, is omdat de verkoper niet aan is gesloten bij een rasvereniging. Hij hoeft dus geen DNA profielen en stambomen aan te vragen en geen gezondheidsonderzoeken te laten doen. Hierdoor ben je er dus ook minder zeker van of je hond wel gezond is.

Bovendien hoeven de honden niet aan strenge gezondheidseisen te doen waar de honden van een erkende fokker wel aan moeten voldoen. Soms hebben de honden van thuisfokkers elk half jaar wel een nestje. Bij een erkende fokker is dat niet. Hij mag namelijk niet te vaak een nestje hebben omdat dat niet goed is voor de gezondheid van het teefje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Dit is de maximale prijs van een Pomeriaan

Je kunt dus ook kiezen om je Pomeriaan te kopen bij een erkende fokker. Je betaalt dan wel echt de hoofdprijs en bij de Pomeriaan is het ook zeker de hoofdprijs. Een puppy kan namelijk wel €3000,- kosten. Dat is natuurlijk niet niks, maar ergens is het ook wel logisch.

De fokker fokt het namelijk niet voor het geld, maar echt omdat hij van zijn dieren houdt en specifiek van het ras de Pomeriaan. Er gaat dan ook veel tijd en geld zitten in het opvoeden en verzorgen van de honden en de kosten daarvoor moeten uiteraard wel betaald worden.

Als een fokker echter meer vraagt dan €3000,- dan kun je beter verder kijken. Hij vraagt dan namelijk echt te veel. Een ander nadeel van het kopen van je hond bij een erkende fokker is dat er meestal een redelijk lange wachtlijst is, waardoor het kan zijn dat je even moet wachten voordat je je Pomeriaan mee naar huis mag nemen.

Dat is echter wel met een goede reden, want zoals hierboven al wordt vernoemd is het niet gezond voor een teefje om te snel na een bevalling weer zwanger raakt.

De voordelen van een erkende fokker

Het kopen van je Pomeriaan bij een erkende fokker heeft natuurlijk een hele hoop voordelen, anders zou je er niet zoveel voor betalen. Je weet dus zeker dat je puppy zo gezond is als het maar zijn kan, want de fokker laat zijn honden regelmatig testen en kijkt goed naar de stambomen. Helemaal zeker weten doe je het nooit, want er kan van alles gebeuren.

De fokker gaat echter zorgvuldig te werk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast moeten ze ook allerlei tests laten doen waarbij er gekeken wordt naar erfelijke afwijkingen en doen ze mee met shows waarin hun Pomeriaan getoetst wordt.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Deze kosten mag je niet vergeten

Heel leuk, zo’n Pomeriaan puppy, maar dan ben je er nog niet. Bij de aanschaf van een puppy komt nog meer kijken. Zo moet je €50,- betalen voor de inenting en registratie en dan nog eens €350,- voor een sterilisatie of €200,- voor een castratie. Daarnaast is het ook verstandig om met je Pomeriaan meteen op puppytraining te gaan, wat zo’n €150,- kost.

Tot slot moet je natuurlijk ook nog spullen kopen voor je Pomeriaan zoals een bench en een mand om in te slapen, een riem om hem uit te laten, speeltjes om mee te spelen en bakjes om uit te eten en drinken.

De rest van zijn leven

Na al deze kosten ben je er nog steeds niet. Je zit namelijk de rest van het leven van de Pomeriaan vast aan deze kosten. Je moet bijvoorbeeld altijd voer voor hem blijven kopen. Ook moeten de spullen soms vervangen worden als ze kapot gaan of verslijten, zoals de slaapmand, de speeltjes of de riem.

Tot slot zul je ook van tijd tot tijd naar de dierenarts moeten gaan voor een check of wanneer je Pomeriaan echt ziek is. De dierenarts kan helaas veel geld kosten. Wees er dus altijd zeker van dat je een hond kunt onderhouden voordat je er eentje koopt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload