Home | Pomeriaan opvoeden: hoe pak je de opvoeding goed aan? (+tips)

Pomeriaan opvoeden: hoe pak je de opvoeding goed aan? (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het opvoeden van een hond is iets dat mensen nog wel eens kunnen onderschatten. Als je denkt aan het hebben van een hond, is de kans groot dat je vooral denkt aan de leuke dingen. Je hebt een levende knuffelbeer, een nieuw maatje en iemand om lekker mee te spelen en te wandelen.

Dat zijn ook de leuke kanten van het hebben van een hond, maar een goede opvoeding is erg belangrijk. Hiermee zorg je er namelijk niet alleen voor dat je Pomeriaan niet binnen, maar buiten plast, maar je zorgt er ook voor dat hij af en toe alleen thuis kan zijn en dat hij weet hoe hij zich moet gedragen in bepaalde situaties.

Je hebt zelf dus ook veel aan een goede opvoeding. Hoe je het beste de Pomeriaan op kunt voeden, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Zo voed je je Pomeriaan op

Als je eindelijk je Pom puppy mee naar huis mag nemen, is dat natuurlijk heel leuk. Het kan ook spannend zijn, zeker wanneer je nog niet eerder een hond hebt gehad. Het is het beste om meteen een halsbandje en een riem meenemen zodat je kleine pup direct leert dat hij aan de lijn moet lopen.

Wanneer de Pomeriaan bij je thuis komt, zal hij waarschijnlijk erg nieuwsgierig zijn. Hij zal alle hoekjes van het huis willen verkennen. Houd dit ook niet tegen, maar laat je Pomeriaan vooral zijn gang gaan. Op die manier raakt hij namelijk het beste gewend aan zijn nieuwe thuis.

De eerste keer plassen

De kans is groot dat de kleine Pomeriaan op een gegeven moment ergens blijft staan waar hij wil gaan plassen. Op deze manier wil hij aangeven dat het huis zijn territorium is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond binnen plast, dus het is belangrijk dat je hem meteen naar buiten brengt zodat hij daar zijn plasje kan doen.

Je hoeft je Pomeriaan telkens een uitgebreide beloning te geven als hij buiten plast. Een knuffel is meestal al voldoende, maar zorg wel dat je kleine pup weet dat je tevreden bent. Dit doe je al heel simpel door hem een snoepje te geven of door heel vrolijk te zijn. Op deze manier leert hij dat het goed is om buiten te plassen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De regels

De Pomeriaan is dan wel een hele slimme hond, maar je kunt natuurlijk niet van hem verwachten dat hij in één keer alle regels weet. Houd er dus rekening mee met de opvoeding van je Pomeriaan dat er sowieso een keer een ongelukje zal gebeuren.

Wees op zo’n moment niet te streng voor je kleine pup. Het werkt niet om een Pomeriaan te straffen op het moment hij iets fout doet. Je kunt hem juist beter belonen als hij iets goed doet.

Zorg ook dat je je Pomeriaan uitlaat op de momenten waarvan je denkt dat hij naar de wc moet. Meestal is dit vlak na het eten, slapen of spelen. Het zindelijk maken van je hond kost veel tijd en moeite, maar over de algemeen pakt de Pomeriaan puppy het redelijk snel op.

Vergeleken met andere hondenrassen is het dan over het algemeen ook niet zo moeilijk om een Pomeriaan op te voeden.

Socialisatie

Een belangrijk onderdeel van de opvoeding is de socialisatie. Hierdoor kan je hond namelijk ook op latere leeftijd goed omgaan met andere honden en dieren. De kans is groot dat hij dan ook met andere mensen goed overweg kan.

Dat is in het geval van een Pomeriaan best wel handig, want dat betekent ook dat hij niet zo snel zal blaffen wanneer er onbekenden op zijn terrein komen. Zorg er echter ook voor dat je kleine puppy genoeg rust krijgt, want hij krijgt op een dag veel nieuwe indrukken en deze moet hij ook rustig kunnen verwerken.

Meteen beginnen

Het is belangrijk dat je direct met de opvoeding begint zodra je hem mee naar huis neemt. Denk niet dat dit wel kan wachten, want vooral op een jonge leeftijd staat de Pomeriaan er voor open om van alles te leren. Je moet hem gelijk goed gedrag aanleren.

Wanneer hij ouder wordt, komt de zelfstandigheid naar boven. Het wordt daardoor moeilijker om iets nieuws aan te leren. Je kunt daarom het beste zo snel mogelijk met je Pomeriaan pup naar een puppycursus gaan en ook een vervolgcursus is aan te raden.

Wissel oefeningen af en laat je Pomeriaan er niet te veel achter elkaar doen. Het moet immers ook leuk blijven om hem gemotiveerd te laten blijven. Verder is het ook belangrijk om duidelijk en consequent te zijn tijdens de opvoeding, maar dat je wel vriendelijk blijft.

Over het algemeen leert de Pomeriaan snel en als ze goed opgevoed zijn, zijn het hele gehoorzame honden.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De eerste nachten

De mand van de pup is belangrijk, want daar kan hij tot rust komen, groeien en bijkomen van alles. Je moet hem met rust te laten als hij slaapt. De hele wereld, maar ook zijn nieuwe tehuis zijn nog onbekend voor hem.

Hij moet hier dus van bijkomen. Als je merkt dat je pup moe is, kun je hem in zijn mand of bench leggen. Je kunt hem dan ook aaien, want zo leert hij dat goed is om alleen te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een bench te kopen zodat je Pomeriaan een plekje heeft die echt van hemzelf is en waar hij zich veilig kan voelen.

De gedragskenmerken van de Pomeriaan

De Pomeriaan is vriendelijk, sociaal en vrolijk. Ze vinden het fijn om veel beweging te krijgen en om veel tijd met hun baasje door te brengen. Het is belangrijk dat je Pomeriaan genoeg beweging krijgt om zijn energie kwijt te kunnen.

Als het op het begin goed aan wordt geleerd, kan een Pomeriaan prima alleen zijn. Dat betekent niet dat hij het leuk vindt om veel alleen te worden gelaten, want dan kan hij zich eenzaam gaan voelen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload