Home | Pomeriaan namen: tientallen tips en suggesties!

Pomeriaan namen: tientallen tips en suggesties!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Is jouw Pomeriaan bevallen van een nest vol met lieve, schattige pupjes die hun oogjes nog dicht hebben en die nog halfdronken naar de borst van hun moeder zoeken? Gefeliciteerd! Het is een waar geluk om van zoiets getuige te zijn en lang niet iedereen kan zoiets meemaken.

Het eerste wat je moet doen, nadat de pups zijn geboren is om ze een naam te geven. In dit artikel willen we je helpen om verschillende namen te bedenken voor je nest vol puppy’s, wat soms nogal een flinke klus is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

De historie van de kleine ‘Pom’

Het hondenras uit de Duitse deelstaat Pommeren bestaat al meer dan 4 of zelfs 5 eeuwen. De bekendheden Maarten Luther en bijvoorbeeld ook Mozart zouden een dergelijke Keeshond hebben gehad. Toch komt de hond oorspronkelijk uit Scandinavië en werd het voorheen gebruikt als een trekhond voor de sleeën.

Een steeds kleiner geworden hondje

Natuurlijk was de Keeshond veel groter in die tijd en is de hond in de afgelopen twee eeuwen veel kleiner geworden. Queen Victoria begon ermee in het begin van de 19e eeuw: hoewel in die tijd de ‘Pom’ nog ongeveer 14 kilo moest wegen gemiddeld, was die van haar al veel kleiner.

Een eeuw later, woog het beestje al veel minder en tegenwoordig is het gemiddelde gewicht ergens tussen de 1,9 en 3,5 kilo.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De wetenschap over het geven van een naam aan je ‘Pom’

Waarom moet je een hond eigenlijk een naam geven? Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Volgens onderzoekers is het verstandig om een hond een naam te geven om hem zo te trainen. Het zal heel lastig worden als je een hond niet kan roepen om hem te trainen en te disciplineren: alleen als hij zijn naam kent en hoort zal hem dat een signaal geven of hij moet komen of niet.

Het is dus van belang dat je jouw hond niet alleen een naam geeft, maar dat hij ook die naam zelf leert kennen.

Tips over hoe je een naam kiest

Naar sommige geluiden kunnen honden beter luisteren dan anderen. Wetenschappers hebben een aantal geluiden ontdekt die voor een hond goed werken, maar het verschilt per hond. Het is dus goed om een aantal namen te proberen bij je hond.

Ga bij de keukendeur staan als je hond in de kamer ligt en roep hem met de namen op je ‘top 5’. Luistert je hond direct naar ‘Rex’ en staat die naam bovenaan, dan is het een goede naam. Luistert de hond pas bij de derde naam, ‘Bello’ bijvoorbeeld, neem dan die.

Kies ook een naam die past

Het is voor veel mensen geen makkie om een goede naam te verzinnen. Dat komt omdat de druk van de mensen rondom je vaak groot is en ideeën gelijk worden afgedaan als “nee, niet leuk”. Doe je oogkleppen op (of oorkleppen) en neem een naam voor jouw hond die jij vindt dat past.

Je zult zien dat een hond er na een tijdje helemaal ‘in’ groeit en dat het beest er vanzelf aan gaat wennen. Datzelfde geldt voor je gezinsleden: die zullen er ook aan wennen.

Kies de beste naam

Een goede naam is een naam die makkelijk uit te spreken is. Noem dus de naam snel achter elkaar eens hardop op en je zult zien of het een makkelijk uit te spreken naam is. Probeer het ook eens bij anderen: misschien kunnen die de naam moeilijker uitspreken.

Enfin, we vertrouwen erop dat je een leuke naam kan vinden.

Namen voor een Pomeriaan reu

Om je een beetje een idee te geven, hebben we hieronder een lange lijst gemaakt met tien van de meest populaire en leukste namen voor een Pomeriaans mannetje.

 1. Max
 2. Guus
 3. Joep
 4. Cooper
 5. Buddy
 6. Beer
 7. Bello
 8. Jackson
 9. Billy
 10. Bob

Namen voor een Pomeriaan teef

Hieronder staan ook namen voor een Pomeriaans vrouwtje. Er zit vast wel een tussen wat bij jouw Pomeriaantje past. Zo niet, dan hebben we verderop ook nog een algehele top 10 staan.

 1. Layla
 2. Bella
 3. Pip
 4. Lola
 5. Mila
 6. Lizzy
 7. Kyra
 8. Joy
 9. Saar
 10. Nora

Bekende en beroemde Pomerianen uit Hollywood

Ben jij benieuwd welke Hollywood films een dergelijk pluizig Pomeriaantje in hun scènes hebben verwerkt? En hoe die dan heten? Hieronder hebben we de top drie films neergezet waar in ‘starring’, een Pomeriaan.

Film #1 – To Die For – 1995

Deze komische misdaadfilm uit het einde van de vorige eeuw zit vol satire. Als je goed oplet zul je in de scénes ook een Pomeriaan vinden.

Film #2 – Dumb and Dumber – 1994

Deze iconische film uit 1994 is een film met Jim Carrey in zijn nog redelijk jonge jaren. Het gaat over twee jonge mannen, vrienden, die een koffer met geld vinden en die dat geld terug willen brengen en zo een ontvoering oplossen. Ook in deze film komt de Pomeriaan voor.

Film #3 – Harlem Nights – 1989

Deze Eddie Murphy film is een drama rondom een club in Harlem, New York. Als een jonge wees een man het leven redt, blijkt hij de eigenaar te zijn van een gokhuis en hij besluit het kind te adopteren.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De Top 10 van de beste Pomeriaan namen

We hebben een top 10 samengesteld van de leukste en mooiste namen die men gebruikt voor een Pomeriaan. Misschien wordt één van jouw pups wel Layla, de andere Storm en een derde Luna?

 1. Layla
 2. Wolk
 3. Teddy
 4. Storm
 5. Luna
 6. Mila
 7. Lola
 8. Buddy
 9. Bella
 10. Beer

Een hond heeft een naam nodig

Het is belangrijk om een hond een naam te geven, zonder naam wordt het moeilijk om zo’n beest op te voeden. Geef je puppy’s mooie namen waar ook de mogelijk komende baasjes het mee eens zijn. We geloven dat jij dat kunt. Veel succes!

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

 • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload