Home | Een Pomeriaan kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Pomeriaan kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een nieuwe hond is zo’n beetje het leukste dat je kunt doen en al helemaal als het gaat om een Pomeriaan.

Alleen de voorpret al die je beleeft voordat je de pup mee naar huis mag nemen, is ontzettend leuk. Helaas is het kopen van een puppy niet zo makkelijk als het altijd lijkt, want er zijn een hoop dingen om rekening mee te houden.

Waar kun je bijvoorbeeld het beste een puppy Pomeriaan kopen en waar moet je verder nog allemaal op letten? Dit is jouw ultieme gids voor het kopen van een Pomeriaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Een Pomeriaan adopteren

De meeste mensen kiezen ervoor om een puppy Pomeriaan te kopen als ze besluiten dat ze een nieuwe hond willen. Dat is op zich wel logisch, want de tijd dat ze nog een kleine en schattige puppy’s zijn is misschien wel één van de leukste periodes. Bovendien heb je op deze manier ook het langste plezier van je Pomeriaan.

Toch zijn er ook nog andere manieren om een Pomeriaan te kopen. Je kunt er namelijk ook een adopteren! Het gaat dan dus meestal niet meer om een kleine pup, maar om een Pom die al wat ouder is.

Hij kan dan een aantal jaar oud zijn, maar hij kan ook al tien jaar of zelfs nog ouder zijn. Je geeft dan de hond dus een tweede kans op een fijn leven.

Soms gaat men er automatisch van uit dat het aan de hond ligt wanneer hij ter adoptie af wordt gestaan, maar meestal ligt het juist aan het baasje. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij gaat verhuizen en dat de hond niet mee kan, dat hij is overleden of dat hij door een andere reden niet meer voor zijn Pomeriaan kan zorgen.

Je kunt je viervoeter dan naar het asiel brengen, maar je kunt hem ook ter adoptie afstaan. Dit kan via websites die speciaal zijn ontworpen om hondjes aan een nieuwe baas te helpen.

De voor- en nadelen van een Pomeriaan adopteren

Laten we beginnen met het grootste voordeel van het adopteren van een Pomeriaan: hij is al zindelijk en afgericht. Je hoeft dus zelf je pup niet meer te trainen. Hoe fijn is dat! Gelukkig is de Pom wel een redelijk makkelijk ras om te trainen omdat hij zo slim is, maar het kan alsnog een flinke klus zijn.

Zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is het soms een enorme uitdaging. Bovendien kan het ook erg veel tijd in beslag nemen.

Het opvoeden van de Pomeriaan is dus al voor je gedaan. Dat scheelt je niet alleen een hoop tijd en moeite, maar ook wat geld. Zo’n training kost namelijk ook gewoon geld. Daarnaast betaal je meestal ook veel minder voor een Pomeriaan die al wat ouder is.

Zeker bij dit ras is dat niet verkeerd, want de Pom is een heel duur hondenras. Het grootste nadeel is natuurlijk wel dat je hond niet meer heel jong is en je er dus minder lang van kunt genieten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Pomeriaan puppy kopen

Als je toch liever een Pomeriaan puppy wil kopen, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt namelijk op zoek gaan naar een erkende fokker, maar je kunt er ook voor kiezen om een hondje te kopen via Marktplaats.

Er zitten een aantal verschillen tussen deze twee manieren van een Pomeriaan kopen en ze hebben elk zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

Het is de beste keuze om je Pomeriaan te kopen bij een erkende fokker. Deze zijn namelijk bij speciale rasverenigingen aangesloten en deze stellen eisen aan hun leden en hun honden. Om lid van deze vereniging te mogen zijn, moet je dus op een goede manier met je hond omgaan.

Het grote voordeel van een erkende fokker is dus dat je ook zeker weet dat je puppy in goede conditie zal zijn en dat hij zo gezond mogelijk zal zijn.

Bij een erkende fokker betaal je echter wel de hoofdprijs voor een pup. Voor een Pomeriaan betaal je dan al snel €3000,-. Dit is wel echt de maximale prijs, dus als een fokker meer geld vraagt dan dat kun je beter verder zoeken naar een andere verkoper.

Een goede fokker heeft ook niet altijd een nestje beschikbaar omdat hij zijn hond ook bij wil laten komen van het zwanger zijn en de bevalling. Dat is goed voor de hond, maar betekent dat er vaak een wachtlijst is.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Een Pomeriaan kopen via Marktplaats

Je hoeft niet per se naar een erkende fokker als je graag een Pomeriaan wil kopen. Je kunt er namelijk ook gewoon een nestje zoeken via Marktplaats. Het voordeel is dat het aanbod hier groter is en dat je minder betaalt dan bij een fokker. Je betaalt via Marktplaats namelijk eerder een bedrag van rond de €1500,-.

De reden dat het hier zo goedkoop is omdat het aanbod groter is en de verkopers niet aangesloten zitten bij rasverenigingen. Ze hoeven dus geen geld uit te geven aan gezondheidsverklaringen en andere formulieren.

Het grote nadeel van het kopen van een Pomeriaan via Marktplaats is dat je nooit echt zeker weet met wie je zaken doet. Er zijn helaas een hoop broodfokkers actief die niets geven om het welzijn van de dieren, maar gewoon geld willen verdienen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Pomeriaan?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een Pomeriaan gaat kopen via Marktplaats. Zo is het verstandig om te controleren of de verkoper ook ergens anders nestjes te koop heeft. Dit wijst er op dat het een broodfokker is, want een erkende fokker heeft maar één nestje tegelijk.

Daarnaast zijn de advertentieteksten van de broodfokkers vaak hetzelfde. Ze schrijven op wat de lezer wil horen. Laat je dus niet verleiden door zo’n advertentietekst, maar vraag goed door. Als hij antwoorden geeft op al je vragen en open is over zijn manier van fokken, is dat een goed teken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload