Home | Pomeriaan karakter: dit kan je verwachten

Pomeriaan karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Pomeriaan is een lief, aanhankelijk en sociaal hondje. Het beestje is dol op het gezelschap van zijn mensen en wil het liefste heel de dag bij je in de buurt zijn.

Dit betekent dat het hondje erg veel van knuffelen houdt maar ook rennen, spelen en wandelen waardeert het beestje bijzonder. Het is daarom belangrijk dat je als baasje veel samen met je hondje onderneemt.

Dit vindt je hondje niet alleen erg prettig om te doen, maar daarmee kan het tevens zijn energie kwijt want die heeft het dier echt meer dan voldoende.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Aanhankelijke en soms wat eigenzinnige hond

De Pomeriaan is erg aanhankelijk als het om zijn eigen mensen gaat maar kan naar vreemden wel eens wat afstandelijk overkomen. De hond kan best een beetje eigenwijs zijn en bepaalt ook naar wie hij wel of niet toegaat, maar dat wil niet zeggen dat het een onvriendelijk beestje is want dat is zeker niet het geval.

De Pomeriaan is een intelligent dier. Het beestje kan best wel eens eigenzinnig uit de hoek komen maar is juist door zijn slimheid goed en makkelijk te trainen. De hond pikt heel snel van alles op zoals trucjes en spelletjes en zal zich daarmee prima kunnen vermaken.

De intelligentie kan zich natuurlijk tegen de hond keren als hij er misbruik van maakt, dus het is belangrijk dat je er als baasje voor waakt dat de hond geen dingen doet die niet gewenst zijn.

Lieve, actieve en energieke hond

De Pomeriaan is een lieve hond die graag bij mensen is en graag wordt aangehaald door de personen die hij goed kent. Op zijn tijd een knuffel is zeker noodzakelijk maar vooral samen dingen ondernemen is belangrijk voor het dier.

Omdat het beestje, ondanks zijn niet al te grote postuur veel energie heeft, zijn spelen en rennen erg belangrijk. Doe dit dan ook zoveel mogelijk met je huisdier. Let er daarbij wel op dat de hond niet teveel doet als deze nog een pup is.

De hond is dan nog in de groei en de hoeveelheid beweging per dag dien je daarop aan te passen. Je kunt de beweging wel steeds uitbreiden want je hond wordt immers steeds sterker, kan steeds meer en het uithoudingsvermogen neemt tevens toe.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Begin zo vroeg mogelijk met socialiseren

De Pomeriaan is een prima hond om mee te nemen naar de hondentraining en om een parcours te leren en te laten doen.

Dit zal de hond door zijn intelligentie en behendigheid weinig problemen opleveren. Neem de Pomeriaan zo jong mogelijk mee naar cursus. Daar leert de hond veel waar hij later in zijn leven plezier van kan hebben en waar jij als baasje ook profijt van trekt. De hond leert bijzonder snel en dat is alleen maar fijn. Natuurlijk heb je als baasje geduld nodig om je huisdier te socialiseren en van alles aan te leren, maar bij dit ras levert dat doorgaans weinig problemen op. De hond is van nature al vriendelijk dus dat hoeft alleen nog maar versterkt te worden.

Voed je Pomeriaan altijd met zachte hand op want het beestje kan niet tegen een strenge behandeling. Consequent zijn is belangrijk, maar bezorg het beestje geen trauma door dit slecht te behandelen want daar is het dier erg gevoelig voor.

Hondje dat niet weet hoe groot het is

Nu is de Pomeriaan maar een kleine hond. Dit deert het beestje zelf helemaal niet en hij heeft totaal geen besef van zijn eigen postuur. De hond kan daarom in het bijzijn van andere honden nog wel eens overmoedig worden en zichzelf en de eigen grootte wat verkeerd inschatten.

Behoed je Pomeriaan er daarom voor om te voortvarend op grotere honden af te gaan, want dit kan zich natuurlijk nog wel eens tegen het dier keren. De hond denkt groter te zijn dan hij in werkelijkheid is.

Zorg voor geestelijke en lichamelijke uitdaging

Als je ervoor kiest een Pomeriaan puppy in huis te halen, dan hoef je niet zo’n enorm grote woning te hebben. De hond heeft voldoende aan een klein huis of appartement mits je er zelf voor zorgt dat de hond daarnaast nog voldoende beweging en uitdaging krijgt.

Dit kun je de hond geven door ermee te gaan wandelen, naar de hondentraining te gaan of ermee te spelen. Zorg voor variatie in de spelletjes want je hond kan deze zomaar ineens snel doorhebben en dan is de aardigheid er natuurlijk ook zo af. Een ander spel aanbieden zorgt er dan voor dat je hond zijn aandacht niet verliest en zich niet gaat vervelen.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Geef je hond de tijd om te socialiseren

De hond heeft als pup een karakter dat nog in wording is, maar dat geldt uiteraard voor elk hondenras.

Geef de hond goed de kans om alle indrukken die het beestje opdoet op zijn eigen tempo te verwerken en pas de opvoeding aan de leeftijd van de hond aan.

Zo krijg jij een geweldige huisgenoot die er echt helemaal bij hoort en die deel uitmaakt van het gezin. De hond zien opgroeien is natuurlijk het leukst maar houd er wel rekening mee dat je veel tijd en geduld moet hebben om je hond te socialiseren.

Denk ook eens aan een volwassen hond

Je kunt ook voor een volwassen Pomeriaan gaan als je dat leuk lijkt. Deze zul je minder snel aantreffen bij een fokker maar soms doen mensen om bepaalde redenen een hondje weg. Dit hoeft echt niet altijd te zijn omdat er wat aan de hond mankeert of dat deze een rugzakje heeft.

Dat kan natuurlijk wel maar er kunnen ook tal van andere redenen zijn. Heeft je volwassen Pomeriaan wel een rugzakje omdat deze bijvoorbeeld niet goed gesocialiseerd of slecht behandeld is? Dan is het aan jou als baasje om de hond nieuwe dingen te leren en eventueel slechte gewoontes af te leren.

Dit zal tijd kosten maar ook een volwassen Pomeriaan is slim genoeg om dat te kunnen en dan zul je er echt een leuke kameraad aan hebben. Behandel de hond altijd vriendelijk en met respect. Op die manier bereik je het meeste, is je hond blij en zal hij zich daar zeker ook naar gedragen.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload