Home | Pomeriaan naar de kapper of trimsalon brengen.. hoe pak je dat aan? (Tips)

Pomeriaan naar de kapper of trimsalon brengen.. hoe pak je dat aan? (Tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als jij een Pomeriaan hebt, weet je het als geen ander: de Pomeriaan is een groot pluisje en wordt soms wel eens gekscherend een ‘wandelende bontmuts’ genoemd. Het is echter helemaal niet zo makkelijk om de vacht van het beest mooi en glanzend te houden en er kan zo af en toe echt wel wat tijd in komen te zitten.

In dit artikel bespreken we hoe vaak je met je Pomeriaan naar de kapper moet, hoe en waar je het beest vooral moet trimmen en of je dat misschien ook zelf kan om geld te besparen. Let’s start!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Een goede vachtverzorging

Verzorg de huid en vacht van een Pomeriaan goed. Het is essentieel om het beestje niet alleen goed te borstelen, maar ook om het beest in bad te doen zo eens in de zoveel weken en om hem minstens eens per jaar naar een trimsalon te brengen.

Voordat we er dieper op ingaan, vertellen we graag eerst wat over de Pomeriaan en zijn ontstaansgeschiedenis.

Het verhaal van hoe de Pomeriaan is ontstaan

Ergens ver, ver weg in de genen van een Pomeriaan ligt nog het DNA dat weet hoe het een slee moet trekken over ijzige vlaktes. Je kunt het misschien wel een beetje herkennen dat het beest nog ietsjes weg heeft van een Husky.

In de Middeleeuwen is het beest al in Europa te vinden en sindsdien heeft het een transformatie ondergaan. Het beest zelf is kleiner geworden, maar de vacht is veel dikker geworden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een steeds kleinere hond

Grappig genoeg woog het hondenras in en rondom 1800 nog gemiddeld zo’n 15 kilo. Dat gemiddelde lag al heel wat lager toen de Amerikaanse Kennel Club de hond erkende als zuiver ras. Inmiddels is de hond gekrompen tot 1,9 tot 3,5 kilo.

Er bestaat zelfs een Pomeriaans ras dat nog kleiner is: de theekop versie. Deze hond komt soms zelfs uit op een volwassen gewicht van minder dan een kilo.

De ins en outs van het trimmen van de Pomeriaan

Weet wat je doet als je gaat beginnen met het knippen van een Pomeriaan. Het is belangrijk om het niet zelf te doen als je er geen ervaring mee hebt. Het is namelijk mogelijk om als je iets verkeerd doet, dat de hele vacht uitvalt, niet meer terug groeit en de Pomeriaan kaal wordt. Alleen professionele Pomeriaan kappers zullen echt weten wat ze moeten doen met een Pomeriaan.

Over de dubbele vacht van het hondje

De Pomeriaan heeft over het algemeen een dubbele vacht die bestaat uit een wollige vacht onder het oppervlak en aan het oppervlak een lange, volle bovenvacht. Door deze dubbele vacht kan een hond zichzelf erg mooi en schoonhouden en het is dus niet altijd nodig om het beest vaak te badderen.

De ondervacht moet je nooit knippen: de bovenvacht groeit meestal wel weer terug, maar als je te diep knipt, zul je haren wegknippen die niet zomaar weer terug groeien.

De ‘ugly fase’ van een Pomeriaan pup

Vanaf 4 tot 6 maanden tot zo ongeveer 9 tot 12 maanden begint het proces van vachtwissel: de Pomeriaan gaat dan van zijn babyvacht over tot zijn volwassenvacht, maar het proces gaat gepaard met extreme haaruitval.

Het komt wel eens voor dat baasjes erg schrikken van die haaruitval en dat ze naar de dierenarts bellen in paniek dat hun hondje ziek is. Dat is niet het geval: het is een natuurlijke stap in het opgroeien van de pup.

Een vaak gehoord verzoek: scheren

Veel trimsalons krijgen wel eens de vraag of het beest kan worden kaalgeschoren. Dat mag echt in geen geval gebeuren.

De kans dat het haar niet of in een veel ruwere en lelijkere vorm terug groeit is gewoon te groot. Het is vaak onomkeerbare schade en een hond kan er zelfs ziek door worden.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Met je Pomeriaan naar de kapper: hoe bereid je je voor

Kies voor een betrouwbare kapper voor honden met goede recensies. Vraag aan de professionele trimmer of hij alles in huis heeft wat nodig is om een Pomeriaan te knippen en of hij al meer ervaring heeft met dergelijke Keeshonden.

Meestal zal een professionele trimmer eerlijk zeggen of hij een Pomeriaan ziet zitten of niet: het is toch wel andere koek dan als andere honden. Is dat niet het geval, dan is het misschien beter om jouw viervoeter ergens anders te laten knippen.

De kosten van een trimbeurt

Wees ervan op de hoogte dat een trimbeurt echt honderden euro’s per keer kan kosten. Het is dus goed om een bepaald bedrag opzij te leggen voor het geval dat je jouw Pomeriaan weer eens naar de trimmer moet brengen. Maar het is ook iets waar je over na moet denken voordat je überhaupt een Pomeriaan aanschaft.

Het laten wennen van de Pom

Het is ook verstandig om jouw Pomeriaan al een beetje te laten wennen met het feit dat er iemand aan de huid gaat zitten ‘wroeten’. Het is niet altijd lekker voor een dergelijke hond en hij zal niet altijd stil blijven staan. Door het hondje van jongs af aan te trainen en te belonen voor het stilstaan, kan je het beestje voorbereiden op een bezoekje aan de trimsalon.

Ben je klaar voor een trimbeurt met je Pom

Het is dus goed om je Pomeriaan regelmatig een trimbeurt te geven, dat moet toch echt wel eens per jaar. De vacht van een Pomeriaan groeit soms uit tot iets te vervelende hoogtes en een goede trimbeurt zorgt ervoor dat jouw beestje er weer goed en netjes uitziet.

Bereid je goed voor op een trimbeurt: leer je hond om stil te staan, zorg dat je weet hoeveel een trimbeurt kost en kies de juiste professionele trimmer uit die verstand heeft van jouw Keeshondje.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload