Home | Een hondentas voor je Pomeriaan

Een hondentas voor je Pomeriaan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Pomeriaan staat bekend om twee dingen, namelijk om zijn vacht en om zijn formaat. Hij heeft een flinke dubbele vacht. De ondervacht is dik, kort en wollig en de bovenvacht is lang en vol.

Bij de kraag om de schouders en nek en aan de staart is het haar nog wat langer. Door deze vacht lijkt de Pomeriaan soms net een beertje. Wel een klein beertje, want deze hond is maar heel klein. Dit zorgt ervoor dat hij ook niet heel lang kan wandelen.

Wil je wel graag je hond overal mee naartoe nemen? Dan kun je een hondentas voor je Pomeriaan kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Het formaat van de Pomeriaan

De schofthoogte van een Pommetjes reu is ongeveer hetzelfde als die van een teefje. Ze worden namelijk alle twee tussen de 18 centimeter en de 22 centimeter groot. Soms zijn ze een paar centimeter groter, maar kleiner dan 18 centimeter zijn ze niet.

De staart is niet zo lang en krult mee over de rug van de hond. De poten zijn redelijk kort, stevig en recht. Om ervoor te zorgen dat de Pom wel goed kan springen, zijn de achterpootjes een tikkeltje gebogen. De voeten zijn juist klein en rond en ze hebben gewelfde tenen.

Het is het beste als een hond van dit ras tussen de twee en drie kilo weegt. Hij mag niet minder dan 1,5 kilo wegen, maar ook niet meer dan 3 kilo.

Een tas voor je Pomeriaan

Kleine honden hebben ook niet zoveel beweging nodig. De Pomeriaan is echter wel een hond die het leuk vindt om overal mee naartoe te gaan. Hoe kun je dat dan het beste doen als hij niet te lang kan lopen?

Nou, heel simpel. Je kunt namelijk ook gewoon een tas voor je Pomeriaan kopen! Er zijn genoeg opties, kleuren en materialen waar je uit kunt kiezen, dus er zit altijd wel een optie bij die goed is voor jou.

Een hondentas hoeft helemaal niet lelijk te zijn, er zijn namelijk genoeg trendy hondentassen. Ze zijn ideaal om jouw hond gezellig met je mee te nemen als je op pad gaat. Bovendien zijn ze tegenwoordig ook heel erg comfortabel voor je hond, wat natuurlijk niet onbelangrijk is.

Meestal zijn hondentassen ook van extra zakjes voorzien. Hierdoor is het dus heel makkelijk om wat snoepjes mee te nemen voor onderweg, of dit nou voor jezelf of voor je hond is. Hondentassen zijn over het algemeen het beste geschikt voor kleinere honden, dus dat is perfect voor de Pomeriaan.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Samen op pad

Met een hondentas kunnen jij en je Pomeriaan dus overal samen naartoe. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje naar het strand of een picknick in het park? Je hondje hoeft dan niet naar het park of naar het strand te lopen en kan daardoor juist lekker spelen op de locatie zelf. Als hij hier zelf heen zou moeten lopen, zou hij waarschijnlijk al uitgeput zijn tegen de tijd dat jullie op de locatie aankomen. En eigenlijk is het toch ook veel gezelliger als jullie overal samen naartoe kunnen?

Co-ouderschap

Het gebeurt steeds vaker dat twee mensen co-ouderschap hebben over een hond. Soms nemen twee vrienden samen een hond omdat ze allebei niet genoeg tijd hebben om fulltime voor een hond te zorgen, maar het kan ook zo zijn dat een stel uit elkaar gaat en dat ze wel allebei nog de hond willen hebben.

Een hondentas kan het voor je Pomeriaan veel makkelijker maken om van het ene huis naar het andere te gaan. Je hoeft namelijk alleen maar de hond in de tas te doen en je kunt al vertrekken!

Voordelen

Een hondentas heeft veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen voor je hond. In een hondentas kan je Pomeriaan bijvoorbeeld veel fijner zitten omdat deze comfortabeler is. Bovendien kan hij hier makkelijk zijn koppie uit steken en dus alle kanten op kijken.

Dat vindt dit nieuwsgierige hondje alleen maar leuk. Bovendien ziet een tas er natuurlijk veel mooier uit dan een koffertje om je hond in te vervoeren.

Zoveel beweging heeft je Pomeriaan nodig

Ondanks dat de Pomeriaan maar een klein hondje is, heeft hij wel veel beweging nodig. Sterker nog, beweging is zelfs erg belangrijk voor deze hond. Hij vindt het namelijk heerlijk om te spelen met zijn baasje. Het is dan ook een heel actief ras, ondanks dat hij zo klein is.

Uitrusten is wel belangrijk voor hem, want hij kan niet te lang achter elkaar actief zijn. Een huis met een tuin is dus eigenlijk het beste voor deze hond, want dan kan hij spelen en uitrusten wanneer hij wil.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Wandelen

De Pomeriaan is heel levendig en vindt het heel fijn om te bewegen. Ze houden er dan ook van om samen met hun baasje te gaan wandelen. Dit is overigens niet alleen om beweging te krijgen, maar ook wel een beetje om de show te stelen. Het zijn namelijk hele trotse hondjes.

Je Pom zal dan ook met een trots geheven hoofd naast je lopen. Dit kleine hondje heeft dan wel veel beweging nodig, maar houd er wel rekening mee dat hij maar klein is en dat hij dus niet te lange wandelingen kan maken. Een lange wandeling in het bos zit er dus niet in, tenzij je een hondentas voor je Pomeriaan meeneemt.

Niet te veel beweging

Verder vindt dit ras het ook erg leuk om te spelen met andere huisdieren of mensen. Het is belangrijk dat je als baasje hier goed op let, want anders kan je Pom zich al snel gaan vervelen. Als een hond zich verveelt, kan hij vervelend gedrag laten zien.

Als je hond veel met andere honden speelt, dan leert hij hoe hij met andere honden om moet gaan en daardoor zal hij ook niet snel agressief worden wanneer jullie tijdens het wandelen andere honden tegenkomen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload