Home | Een goede Pomeriaan fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede Pomeriaan fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Pomeriaan koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht.

Het is namelijk niet alleen even een puppy die je koopt, want er zijn ook nog andere dingen die er bij komen kijken. Daarnaast is ook de fokker bij wie je de pup koopt ook heel belangrijk.

Zo verschilt niet alleen de prijs per verkoper, maar ook de manier van fokken is bij iedereen anders en dat heeft belangrijke gevolgen voor het nestje. In dit artikel lees je alles over waar je precies op moet letten als je op zoek gaat naar een Pomeriaan fokker en hoe je zeker kunt weten dat het een goede fokker is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Strenge regels

Een Pomeriaan is net zoals andere rassen erg gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo krijgen ze vaak last van een patella luxatie (een losse knieschijf), tracheale instorting of black skin disease. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het fokken van de Dwergkeeshondje, zoals de Pomeriaan ook wel wordt genoemd.

Op deze manier kan zo goed mogelijk worden voorkomen dat er een ziek nestje wordt geboren. Natuurlijk kun je nooit helemaal uitsluiten dat elke Pomeriaan uit een nestje gezond en oud wordt.

Kopen bij een erkende Pomeriaan fokker

Als je een Pomeriaan puppy gaat kopen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt je pup kopen via Marktplaats of bij een erkende fokker. Over het algemeen is de tweede optie niet alleen veiliger, maar ook beter voor jou en voor je nieuwe viervoeter.

Je weet dan namelijk zeker dat het nestje op een goede en zorgvuldige manier is gefokt. Dat komt omdat een erkende fokker aan is gesloten bij een speciale rasvereniging voor Pomerianen die toezicht houdt op de manier van fokken.

De fokker van een Pomeriaan zit dus aangesloten bij een rasvereniging. In Nederland is dit de Nederlandse Keeshonden Club. Deze strenge regels zijn helaas hard nodig, want zoals hierboven al wordt benoemd zijn hondenrassen dus gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes.

Door de stambomen goed na te kijken, kan er zoveel als het kan voorkomen worden dat er zieke Pomerianen geboren worden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een kleine puppy te kopen bij een fokker via Marktplaats. Het voordeel hiervan is dat de jonge puppy’s net iets goedkoper zijn en dat het aanbod ruimer is. Dat betekent dus ook dat je al sneller een Pomeriaan in huis kunt hebben.

Het grote nadeel van Marktplaats is dat er op dit platform veel broodfokkers en handelaren actief zijn die met zieke honden fokken en dus niet kijken naar de gezondheid van het beestje.

Een erkende fokker fokt namelijk omdat het zijn hobby is en zal er dan ook zeker niet rijk van worden. Een broodfokker fokt, zoals de naam eigenlijk al zegt, wel echt om zijn boterham er mee te verdienen. Zij kijken niet naar de stambomen van de Pomeriaan waar ze mee fokken en zullen ook gewoon zieke honden gebruiken, zolang ze maar geld kunnen verdienen.

Hier moet je voor opletten

Broodfokkers gaan sluw te werk waardoor het lastig kan zijn om een goede verkoper van een slechte te onderscheiden. Er is een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen of een verkoper te vertrouwen is. Koop je een Pomeriaan pup via Marktplaats? Kijk dan eerst eens of de fokker ook nog andere nestjes te koop heeft.

Marktplaats heeft zelf het initiatief genomen om een einde te maken aan louche handelaars. Daardoor is het niet meer mogelijk om anoniem honden aan te bieden via een advertentie. Mocht een verkoper toch foute boel blijken, zijn ze hierdoor gemakkelijker op te sporen.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De ouders

Controleer verder ook altijd de foto’s van het nestje. Allebei de ouders moeten goed zichtbaar zijn op de foto. Vraag ook om info over de ouders van je toekomstige hondje. Het is niet alleen voor jou belangrijk om hier wat over te weten omdat het meer zegt over jouw nieuwe Pomeriaan, maar het is ook geen goed teken als de verkoper hier niets op weet te zeggen.

Een goede fokker weet alles over zijn honden te vertellen en doet dit ook met veel plezier.

Ook de tekst bij de advertentie is belangrijk. Handelaren gebruiken standaard teksten en zeggen simpelweg wat de koper wil lezen. Laat je dus niet zomaar om de tuin leiden. Ze kunnen wel zeggen dat de Pomeriaan een gezondheidsverklaring heeft, maar die kunnen makkelijk worden vervalst.

In een standaard advertentie staat meestal ook dat de honden een geldig paspoort hebben, dat ze onder toezicht staan van de dierenartsen en dat de honden gewend zijn aan kleine kinderen.

Zo weet je dat je een goede Pomeriaan fokker hebt

Hoe kun je dan zeker zijn dat je te maken hebt met een goede fokker? Een goede fokker is ten eerste lid van een rasvereniging. Het fokken is zijn hobby en hij verdient hier dus geen geld mee. Dat kun je merken aan de manier waarop hij over zijn Pomerianen vertelt.

Hij is namelijk gek op deze hond en zal hier enthousiast over vertellen. Daarnaast zal hij open vertellen over fokken omdat het zijn passie is. Hij de stambomen heel goed checken om te voorkomen dat er zieke pups worden geboren. Hij zorgt er ook voor dat de gezondheidsverklaringen en andere papieren in orde zijn.

Een goede fokker zal niet vaak een nestje hebben. Het is zwaar voor het teefje om steeds zwanger te zijn en haar lichaam heeft tussendoor rust nodig. De honden zijn het allerbelangrijkst voor de fokker. Meestal mag je vaker langskomen voordat je de Pomeriaan mee naar huis neemt, maar vergeet niet dat de fokker niet altijd tijd heeft.

Waarschijnlijk zal de fokker jou als toekomstige baasje ook vragen stellen. Hij wil er zeker van zijn dat zijn Pomeriaan puppy’s naar het juiste baasje gaan. Hij geeft zijn geliefde honden dan ook niet zomaar aan iedereen weg om te voorkomen dat ze bij een slecht baasje terecht komen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload