Home | Adopteren: de adoptie van een Pomeriaan gaat zo (tips)

Adopteren: de adoptie van een Pomeriaan gaat zo (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De meeste mensen kiezen voor een puppy Pomeriaan wanneer ze besluiten om een nieuwe hond te kopen. Dat is ook niet gek, want op die manier kun je het langste van je hond genieten. Daarnaast is een puppy ook gewoon erg schattig.

Echter kun je er ook voor kiezen om een Pomeriaan te adopteren. Dat heeft niet alleen voordelen voor jou, maar uiteraard ook voor de hond in kwestie! Je geeft hem hiermee namelijk een nieuwe kans op een nieuw, fijn leven.

Bovendien heb jij niet de zorgen om je hond op te voeden en te socialiseren, want dat heeft iemand anders al voor je gedaan. Je leest hier alles over het adoptieproces van een Pomeriaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomeriaan nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomeriaan!

Een Pomeriaan adopteren in het asiel

Wanneer je een Pomeriaan wil adopteren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het asiel gaan om te kijken of hier een Pomeriaan zit. Je kunt de hond in de meeste gevallen dan ook direct mee naar huis nemen.

Het adopteren van een hond uit het asiel heeft helaas ook een nadeel, namelijk dat je niet altijd weet wat zijn verleden is. Als de Pom traumatische ervaringen mee heeft gemaakt, is dat helaas niet altijd bekend bij de medewerkers van het asiel. Gelukkig kunnen de mensen die de hond veel hebben verzorgd natuurlijk wel wat over het dier zeggen.

Het voordeel is natuurlijk dat de Pomeriaan niet meer in een hokje in het asiel zit, maar dat hij zijn leven weer terug heeft. Bovendien is het ook veel goedkoper om een hond uit het asiel te halen. Zeker bij de Pomeriaan scheelt dit veel geld.

Je betaalt dan namelijk in de meeste gevallen slechts tussen de €100,- en de €300,-. Een Pomeriaan puppy kan wel €3000,- kosten. De kosten die je betaalt bij het asiel zijn de kosten die zij hebben gemaakt om de hond in te enten, te chippen en te verzorgen.

Een Pomeriaan adopteren door middel van een herplaatsing

Een andere manier om een Pomeriaan te adopteren, is door te kiezen voor een hond die herplaatst wordt. Het gaat dan om een hond die weg moet bij zijn huidige eigenaar. Er kunnen verschillende motieven zijn om voor een herplaatsing te kiezen.

Misschien kan de eigenaar de Pomeriaan er financieel gezien niet voor zorgen, heeft hij geen tijd meer om de nodige aandacht aan de hond te geven of moet hij verhuizen en kan het huisdier niet mee. Andere redenen zijn bijvoorbeeld dat het baasje komt te overlijden of dat de Pomeriaan niet goed overweg kan met andere huisdieren.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomeriaan wordt ook uitgebreid behandeld in Pomeriaan Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende organisaties

Er zijn meerdere organisaties en verenigingen die jou kunnen helpen met de herplaatsing van je Pomeriaan. Er zijn zelfs speciale websites waardoor het nog makkelijker wordt. Hierop staat een actueel overzicht van Pomerianen die momenteel ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Er staan dan profielen van de honden op de website die je kunt bekijken. Op basis van deze profielen kun je kiezen voor een kennismaking met een hond die jou aanspreekt.

Ook rasverenigingen kunnen zich bezighouden met herplaatsingen van Pomerianen. Dat komt omdat zij handelen in het belang van de honden. Bovendien hebben zij goed contact met fokkers die lid zijn van de vereniging.

Als mensen niet meer voor hun Pomeriaan kunnen zorgen, nemen zij soms opnieuw contact op met de fokker waarbij ze hem hebben gekocht. Rasverenigingen hebben regelmatig wel een oudere Pomeriaan die een nieuw baasje zoekt. Zij helpen het baasje dan dus mee om een nieuw baasje te vinden.

Controle

Helaas kan het voorkomen dat de Pomeriaan die herplaatst moet worden, geen fijn verleden heeft gehad. Een hond kan in dit geval dan ook niet zomaar bij iedereen worden geplaatst. Het contact moet van alle twee de kanten positief zijn. Pas als dat zo is, wordt er een start gemaakt met het herplaatsingstraject.

Hier horen strenge regels bij en een strenge selectie. Vooral wanneer de Pomeriaan een vervelend verleden heeft, is het belangrijk dat de hond goed herplaatst wordt. Tijdens de procedure zijn er al meerdere controles, maar die gaan ook na de herplaatsing nog door.

Soms worden er zelfs speciale eisen gesteld aan het gezin waar de Pomeriaan terecht komt. Niet alle honden mogen bijvoorbeeld bij kinderen geplaatst worden of bij een huis waar ook andere dieren wonen. Andere Poms zijn niet geschikt om te houden als huishond.

Het is ook belangrijk om te kijken of de hond en het baasje wel een goede match zijn. Als dat niet is, dan kan het namelijk uiteindelijk toch nog misgaan. Het kan ook voorkomen dat de vereniging een kijkje neemt bij de eventuele nieuwe eigenaar om te kijken of de hond wel op een goede plek terechtkomt.

Leer alles over jouw lieve Pomeriaan

Wil je álles leren over jouw Poedel? Bekijk dan ook het Pomeriaan Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Reservering

Over het algemeen is het zo dat de hond wordt gereserveerd als er iemand interesse heeft in een Pomeriaan die herplaatst moet worden en de eerste kennismaking positief is verlopen. Je hebt nergens recht op tot alle documenten zijn getekend, maar het is niet prettig voor de hond om aan verschillende mensen gekoppeld te worden.

Tijdens de periode van de reservering zal de hond niet beschikbaar zijn voor een herplaatsing bij anderen. Het toekomstige baasje kan in deze tijd ook goed nadenken of hij echt voor deze uitdaging wil gaan.

Voor honden is het namelijk een traumatische ervaring om van baasje te wisselen. Het is dus echt belangrijk dat de klik tussen de Pomeriaan en het nieuwe baasje goed zit.

De kosten van een herplaatsing

Als je kiest voor een hond die herplaatst wordt, moet je wel wat geld betalen voor dit proces. Gelukkig is dit niet zo veel als de prijs van een puppy. Een rasvereniging is een stichting en mag geen winst maken. Je hoeft meestal dus geen hoog bedrag te betalen.

De kosten zijn per situatie verschillend. Het hangt namelijk af van de leeftijd van de hond en eventuele medische problemen of een rugzakje die de Pomeriaan kan hebben. De prijs staat meestal benoemd in het profiel van de viervoeter.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomeriaan?

Bekijk dan het Pomeriaan Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Pomeriaantjes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Maak kennis met de Pomeriaan grijs

Ben jij in het bezit van een kleine, pluizige Pomeriaan of ben je op zoek naar een Pomeriaan in de kleur grijs, dan is dat een prachtige keuze. De kleine hond is een van ’s werelds meest schattige en lieve hondjes die er bestaan en je hebt vast wel eens zo’n...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomeriaan wilde weten in één compleet e-book!”

Pomeriaan Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Pomeriaan!

  • Wil je een Pomeriaan kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomeriaan zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomeriaan trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomeriaan de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomeriaantjes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomeriaan Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomeriaan Handboek interessant zal vinden.

Welkom Pomeriaan vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Pomeriaan Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload